veteraanit (+40)

Veteraanien sunnuntairyhmä
SM-mitalijuhlat
Veteraanien SM-kisat 2017
Sunnuntairyhmän treenit
Ritva-Leena Lehtonen veteraanien MM-kisoissa

Veteraanien treeniryhmä

Jos olet haaveillut miekkailusta, mutta et ole rohjennut lähteä mukaan, nyt on hyvä hetki aloittaa. Miekkailun voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa, ja se on oivallinen laji kunnon kehittämiseksi ja toimintakyvyn ylläpitämiseksi. Monipuolisessa lajissamme pääset hyödyntämään ja kehittämään monenlaisia ominaisuuksia: kestävyyttä, nopeutta, tasapainoa, reaktiokykyä, taktista ajattelua, tarkkuutta jne. Ja täytyy vielä mainita, että iän mukanaan tuoma harkintakyky ja kärsivällisyys usein päihittää nuorten nopeuden ja kestävyyden.

Yli 40-vuotiaille suunnattu ryhmä kokoontuu sunnuntaisin klo 12.00-13.30. Kurssi on tarkoitettu pääasiassa vasta-alkajille, mutta myös edistyneemmät miekkailijat ovat tervetulleita osallistumaan. 1,5 tunnin aikana tehdään monipuolisesti lihaskuntoa, tasapainoa, kestävyyttä ja koordinaatiota kehittäviä harjoituksia ja tietysti opetellaan myös miekkailua. Kurssin hinta on 10e / kerta. Ryhmään ei ole sitoutumispakkoa, toiminta pyörii kertamaksuperiaatteella. Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan, ota yhteyttä: Suvi Lehtonen, suvi.m.lehtonen@gmail.com, 0443585495

Kilpaileminen

Miekkailija on veteraani-ikäinen täytettyään 40 vuotta, ja pääsee silloin osallistumaan avoimen sarjan kilpailujen lisäksi veteraanikilpailuihin. Sarjat ovat +40-, +50-, +60 ja +70 -vuotiaat miehet ja naiset. Kansallisissa kilpailuissa ikäsarjoja joudutaan välillä yhdistämään, jotta saadaan riittävä osallistujamäärä, mutta koska veteraanimiekkailun suosio on kasvanut suorastaan räjähdysmäisesti, lähivuosina myös korkeimpiin ikäluokkiin löytynee riittävästi osallistujia.

Veteraanit kilpailevat Suomessa SM-mitaleista ja maailmalla PM-, EM- ja MM-mitaleista. Seuramme veteraaneilla on useita SM-mitaleja ja lisäksi 3 mitalia MM-kilpailuista (Ritva-Leena Lehtonen, kulta, hopea ja pronssi joukkuekilpailusta vuosilta 2018, 2016 ja 2014).