tietoa meistä

logo2kave (1)

Hyvässä seurassa jo vuodesta 1956

Miekkailuseura Kalpaveljet ry. perustettiin vuonna 1956. Elettiin Melbournen Olympialaisten jälkeistä aikaa ja suomalaisten eriomainen menestys nykyaikaisessa 5-ottelussa oli varmasti yksi syy siihen, että joukko tamperelaisia miekkailu-urheilun kannattajia päätti perustaa miekkailun erikoisseuran kaupunkiin. Tampereella oli aiemmin toiminut Tampereen miekkailijat -niminen seura, mutta sen toiminta oli laantunut joskus 30-luvulla. Niinpä seuran nimeksi päätettiin miehekkäästi antaa Kalpaveljet ry.

vanha-logo

 

Seuran toiminnassa oli toki heti alusta alkaen mukana myös naisia, mutta naiset miekkailivat tuolloin vain floretilla. Sekä miesten että naisten asevalikoimaan kuuluvat nykyään floretti, säilä ja kalpa. Kalpaveljissä harrastetaan nykyään pääasiassa kalpa- ja florettimiekkailua harrastemiekkailusta aina kansainväliselle kilpatasolle asti. Myös säilämiekkailussa on mahdollista saada opetusta.

Kalpaveljet harjoittelee pääsääntöisesti Nääshallin väestösuojassa, jossa seuralla on oma miekkailusali. Harjoituksia järjestetään kerran viikossa myös Hämeenkyrössä.

Seuran yli satapäinen jäsenistö koostuu kaiken ikäisistä harrastajista. Seuralla on oma harjoitusryhmiä ala-asteikäisille lapsille, jossa harjoittelevat sekä harrastus- että kilpamiekkailijat. Nuoret ja aikuiset treenaavat yleensä keskenään useita kertoja viikossa järjestettävissä ohjatuissa treeneissä ja miekkailuvuoroilla. Myös veteraanitoiminta (+40, +50, +60) on aktiivista harraste- ja kilpatasolla.

Suomen miekkailu- ja viisiotteluliitto valitsi Kalpaveljet vuoden miekkailuseuraksi 2016. Perusteena valinnalle oli hyvän kilpailumenestyksen lisäksi seuran monipuolinen toiminta ja loistava ilmapiiri, josta on muodostunut jo lähes tavaramerkki.