Kultaa veteraanien MM-kilpailuissa!

Kalpaveljien miekkailijat Ritva-Leena Lehtonen ja Johanna Nylund miekkailivat MM-kultaa veteraaninaisten kalvan joukkuekilpailussa Livornossa Italiassa 10.10.2018. Alkuerässä Suomen naiset voittivat Sveitsin, Unkarin ja Iso-Britannian. Uloslyöntiotteluissa puolestaan kaatui ensin Itävalta ja semifinaalissa Italia huiman jännitysnäytelmän jälkeen jatkoajalla. Finaalissa vastaan tuli kovatasoinen Yhdysvaltojen joukkue, joka joutui taipumaan Suomelle selvin lukemin 30-20. MM-kulta oli historiallinen, sillä se on naismiekkailijoiden kaikkien aikojen ensimmäinen joukkuekulta MM-tasolla.

Ritva-Leena ja Johanna miekkailevat molemmat yli 60-vuotiaiden sarjassa, ja heidän lisäkseen joukkueessa oli kaksi yli 50-vuotiasta ja kaksi yli 70-vuotiasta miekkailijaa.

Johannan mietteitä kilpailusta:

”Joukkue toimi ryhmänä, kannustavana, osaavana ja itsevarmana. Tuskin ymmärrän missä oikein olin ja mitä tapahtui. Liikuttava ja ikimuistoinen tapahtuma, josta olen ylpeä.”

Ritva-Leenan kommentit:

”Joukkue oli yhtenäinen, kannustava ja iloinen. Minä nautin miekkailusta ja iloitsin meidän voitoista. Vasta jälkikäteen alan tajuamaan, että voitimme maailmanmestaruuden!”

Joukkueen kokoonpanon ja tarkemmat tulokset löydät linkistä:

https://www.fencing-pentathlon.fi/liitto/tapahtumat/veteraanien-mm-kilpailut-livorno/